Markku Artjoki_mynämäki_2020

Joonas Lindroos oli viime kauden kunkku.

Kuva: Marko Kyöstilä, JMK-Ralli 2020

Nyt on tarjolla vauhtia ja kovia kamppailuja

F-Cupin suurin luokka on kaksivetoisten nuottiluokka. Viime vuonna Joonas Lindroos osoitti, mitä merkitsee kokemus nuotituksessa. Jämsäläinen vei korkeimmat pisteet jokaisesta kilpailusta ja voitti ensimmäisen F-Cupin mestaruutensa lukuisten Suomen mestaruuksien jatkoksi.

Lindroos lähtee tänä vuonna puolustamaan mestaruuttaan.
– Jo viime vuonna piti lähteä Citikan C2:lla, mutta Bemarilla ajettiin. Nyt oli sama homma, mutta M3 oli valmiina, niin sillä nyt mennään. – Eihän mestaruuden jälkeen voi olla kuin yksi tavoite eli sen uusiminen. Kova on taso alkavalla kaudella, katsotaan, miten meidän käy.

Haastajat

Mika Rantasalo n:o 2
Mika on kokenut kettu. Maskulainen ajaa varmasti ja yhteistyö kartanlukijana toimivan tyttären kanssa paranee koko ajan. Loistavan loppukirin ansiosta viime vuoden päätöskisassa Rantasalo nousi sarjapronssille kuin varkain.

Huom! Rantasalo on voittanut toistaiseksi sarjan viimeisimpänä ajetun erikoiskokeen.

Jaakko Ollikkala n:o 3
Vuoden 2019 pronssimitalisti. Viime vuonna niukasti pronssilta pudonnut ylistarolainen vaihtoi kalustoa kauden päätteeksi. GT Corollan tilalle tuli BMW M3. Jaska ajaa varmasti, harvoin ulos. Mitähän lisävoima tuo tullessaan. No tietenkin se tuo entistä parempia tuloksia. Hirvijärven Lassen viereltä kartturiksi on tullut kovaa kuntokuuria käynyt Nurmon ”Tyson”, Kari Luoma.

Markus Hellström n:o 4
Vuoden 2018 ja 2019 hopeamitalisti jäi viime vuonna 2,5 pistettä pronssista. Kauden 2020 alussa autoon tehtiin paljon muutoksia. Salolainen on autoaan hienosäätänyt muutenkin kuin teippauksen osalta ja lähtee toiveikkaana hakemaan menestystä.

Jari Koski n:o 5
Viime vuosi meni pito-ongelmien vuoksi pilalle. Loppukautta kohti asiat loksahtivat paremmin paikalleen, mutta jotain jäi hampaan koloon.

Anssi Valkonen n:o 6
Kahden kauden aikana hän on voittanut kaksi kertaa. Kaksi kertaa hän on keskeyttänyt kärkipaikalta, myös kaksi kertaa keskeytys on tullut ennen yhtään mitattua aikaa. Kerran on puista pudonnut lumi vienyt mahdollisen voiton. Onko nyt Anssin vuoro?

Ilmo Lario n:o 7
Visuaalinen rallikuski. On ääntä ja vauhdikkaita linjoja. Ja vielä kellokin tykkää. Yleisö haluaa nähdä ja kuulla Ilmon.

Toni Jalava n:o 8
Toni oli yksi viime kauden komeetoista. Alkukausi meni hienosti, mutta kesällä tuli ensin keskeytys luokan kärjestä Tuusniemellä ja sitten raju kaato päätöskisassa. Nyt kausi aloitetaan laina-autolla.

Marko Haapsaari n:o 9
Marko voitti vuonna 2016 B-juniorien mestaruuden ja toinen mestaruus tuli sitten toissa vuonna kaksivetoisten nuottiluokassa. Luumäkinen laskettelee välillä aivan huimia aikoja. Marko voisi todeta, ei kahta mestaruutta ilman kolmatta.

Juha Paavilainen n:o 10
Mies, joka pystyi voittamaan Kari Kytölän vuonna 2017. Seniorimestaruuden jälkeen lappeenrantalainen ajoi seuraavana vuonna yleisen mestaruuteen lähes maksimipistein. Vauhtia riittää tällä Bemari-hepulla.

Ville Hanhisuanto n:o 12
Pohjoisen poika, Ranuan raikuli rallaaja Ville Hanhisuanto. Ainoa, joka pystyi viime kaudella voittamaan Joonas Lindroosin. Tämä tapahtui Tuusniemen nopeilla teillä. Ville totesikin, kävinpä mittaamassa F-Cupin vauhdin. Villellä on nälkää.

Jussi Saarinen n:o 13
Lempääläläinen piti viiden vuoden tauon ja palasi entistä kirkkaampiin valoihin. Pimeät kisat vaihdettiin nuottikisoihin, kartturi vaihtui ja auto pistettiin kuntoon. Mikä oli tulos? Astra-pilotti ajoi Mynämäen kakkoseksi vain 0,9 sekuntia Lindroosille jääneenä. Jussi Saarinen kirjoiti nimensä isolla yleisön tietoisuuteen.

Sitten avaustusinan jälkeen toinen toistaan kovempia kisaajia. Jos et usko niin katso Ajaksin ja F-Cupin facebook-sivulta tuloksia huomenna.

Mukana myös Suomi Cupin 2020 mestari Janne Korhonen, erittäin nopea Juvan raketti Kalle Asikainen, muutaman kauden piilossa rallipoluilta ollut Toni Tahvanainen jne.