Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jaakko Ollikkalan sijoitukset ja vauhti paranee koko ajan. Mäntsälästä tuli kakkossija kahden kolmannen sijan jatkoksi.

Kuva: Timo Honkala

Ollikkalan Jaakko starttaa numerolla 1

Viime kauden päätteeksi Jaakko Ollikkala siirtyi BMW:n puikkoihin ja tulokset ovat kerrassaan mainioita. Kahdesta ensimmäisestä kisasta tuli kolmossijat ja Mäntsälästä jo kakkossija. Ennen Laitilaa pisteitä on koossa 75 ja se tietää 16 pisteen johtoa ennen Markus Hellströmiä.

Joonas Lindroosiin kuuden kilpailun voittoputki katkesi Mäntsälässä, kun pyörähdys EK-4:lla pudotti hänet lopputuloksissa kolmanneksi. Jälkikatsastuksessa tuli sitten kylmää kyytiä, kun auto todettiin sääntöjen vastaiseksi ja edessä oli hylkäys. Jatkotoimina oli vielä kuuden kuukauden kilpailukielto.

Lindroosin hylkäyksen johdosta kärkipaikan otti Jaakko Ollikkala. Ollikkalan siirtyminen Toyota Corollasta BMW:n rattiin on sujunut hienosti. Joka osakisassa hän on ollut podiumilla ja vauhti on kiihtynyt koko ajan. Saimme Ollikkalan kiinni nuotituksen jälkeen.
– Hienot ovat tiet. Ensimmäinen ja viimeinen ovat teknistä tietä, muilla mennään sitten vähän rivakammin. Ajoin pari viikkoa sitten kotikisassa VIP-autoa, niin sai mukavasti tuntumaa, miltä tuntuu ajaa ihan kärjessä. Ajetaan vielä tänään shakedown, että saadaan vähän tuntumaa ralliautollakin Vakka-Suomen tien pintaan. Kova taistelut tulee pisteistä, jutteli Ollikkala.

Lindroos on vielä sarjan kakkosena, mutta kakkosena matkaan lähtee Markus Hellström, joka taistelee Volvolla kovaa BMW-rintamaa vastaan.
– Laitilan suunnalta on mahtavia muistoja, kun vuonna 2016 tuli otettua yleiskilpailun voitto silloisessa F-rallisarjassa. Tänä vuonna lähdemme sinne sekä sarjan päättävään Orimattilan ralliin tavoitteena mahdollisimman kirkas mitali sarjassa, muisteli Hellström.

Kolmantena matkaan lasketaan Max Karhapää, joka pikkuluokan parhaana Cupissa neljäntenä vain parin psiteen päässä Hellströmistä. Karhapää ei ole voittanut luokkaansa kertaakaan, mutta on ollut joka kerta kolmas.

Kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa Lindroosin todella ahtaalle laittanut Ville Hanhisuanto ajoi Mäntsälässä avauspätkälle pohjat, mutta joutui keskeyttämään vetoakselirikkoon. Hanhosuanto on mestaruustaistelussa mukana täysin palkein, sillä hänellä kaksi hyvää kilpailua, mutta keskeytystä mestaruuden tavoittelu ei kestä.

Viidentenä matkaan lähtee vuoden 2019 mestari Marko Haapsaari ja saa peräänsä kahden ensimmäisessä kisassa epäonnistuneen ja Mäntsälässä voittaneen Anssi Valkosen.

Cupilaisista hyvää panosta odotetaan myös Ilmo Lariolta, Kalle Asikaiselta ja Jarkko Ojalalta.

 Cupilaiset saavat kovat kirittäjät, kun numerolla 20 starttaa kesäkuussa Pohjamaa-rallin Suomin Cupin voittanut Mika Lemmetti lähtee jahtaamaan voittoa. Heti perään lähtee viime kauden hopeamitalisti Samuli Nevä. Nevä luopui kauden päätteeksi vanhasta palvelijastaan Corollasta ja teki hartaasti valmiiksi pikkuluokaan Bemarin, joka tuntee mallin BMW 318Ti Compact. Autolla on Laitilassa debyyttikisa, jota odotetaan todella mielenkiinnolla.

 Sarjatilanne