Hämeenkyröläinen Juha-Pekka Pesonen tunnetaan takavuosilta rallicrossin ja jääradan SM-sarjoista SRC-luokan Toyota Corollan ratista. Mitaleja on tullut, mutta kaudella 2023 Pesonen kisasi kesäkaudella ralleja Toyota Corolla GT:llä.

– Kyllä rallikin on pitkään kiinnostanut. Ajoimme pääosin harrasteralleja- ja rallisprinttejä. Tykkäsin niistä ja vauhtikin oli kohdallaan, Pesonen avaa.

Kartanlukijana ralleissa toimii lapualainen Jani Pohto. Kaksikko edustaa AL-Härmää. Rallikokemuksista innostuneina Pesonen ja Pohto päättivät panostaa kaudella 2024 F-Cupin junioreiden luokkaan.

– Kauden 2023 kokemukset vauhtimme suhteen antavat uskoa. Lähdemme luottavaisena menestymään, Pesonen toteaa.

Kun rallissa kovasti yritetään, myös voi lipsahtaa.

– Syksyn Rantarallissa ajoimme kovasta vauhdista ulos ja auto pyöri pellolla. Huimasta tilanteesta huolimatta kuskit on kunnossa ja Corolla GT:kin jo peltitöiden osalta valmis, J-P Pesonen kertoo ulosajosta.

Jääratakin kiinnostaa

Pesoselta puuttuu SM-jääradalta vielä haluttu Suomen mestaruus ja alkuperäinen suunnitelma oli ajaa myös jääratasarja.

– Erilaiset kalenterimuutokset veivät Akaan ensimmäisen jääratakisan ja Jämsä F-cupin rallin samalle päivälle. Jos mitään muutosta ei tapahdu, niin meikäläisen pohja tippui pois jääradan suhteen. Voin kyllä sanoa, että ottaa pattiin, Pesonen manasi.

F-cupin 2024 osakilpailut: 27.1. Jämsä. 2.3. Kangasniemi. 11.5. Imatra. 8.6. Naantali. 14.9.Kuopio. 12.10. Askola.

Juha-Pekka Pesosen parhaat saavutukset: Jäärata SM 2023: LK1, kuudes. LK2, toinen. SM 2022: LK1,toinen. LK2,kolmas. Rallicross SM SRC-luokka: 2022, seitsemäs. 2021, kuudes. Rallisprint SM juniorit 2015 toinen.

Lisätietoja: Juha-Pekka Pesonen 040 1639767

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Eero Auvinen