Hämeenkyröläinen Juha-Pekka Pesonen lähti suunnitelmien mukaan rallin F-Cupin sarjan avauskilpailuun Jämsään. Ajokki valmistui maalausta ja teippausta myöden aikataulussa. Testiäkin päästiin ajamaan.

– Ajoin Karviassa jääradalla, jotta nähtäisiin, että ”mutterit” olisi kiinni. Pääsin teippauksen yhteydessä ajamaan myös rallitietä Seinäjoen Ylistarossa. Pientä laittoa oli ennen rallia, Pesonen tilitti ennen Jämsän kisaa.

”En saa autoon mitään tuntumaa”

Pesonen ja lapualainen kartanlukija Jani Pohto ajavat F-junnucupissa, jossa reittiin ei kuulu tutustumista. Nuotteja ei siis tehdä. Viiden erikoiskokeen ralli alkoi AL-Härmän kaksikolta ajallisesti vaisusti. Kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen tauolla nähtiin mietteliäs kuski.

– En saa autoon mitään tuntumaa. Jäimme kahdella erikoiskokeella luokkamme kärjelle 53,7 sekuntia. Masentavaa, en tiedä mistä on kyse, Pesonen tuumasi. Kolmas ja neljäs erikoiskoe toi luokan kolmossijat, mutta eroa kärkeen tuli lisää. Viimeisellä erikoiskokeella olisi tarvittu lisävaloja, mutta niissä oli ongelmia ja seitsemäs tila siellä oli lähinnä selvitymistä.

Lopputuloksissa Pesonen ja Pohto ovat luokkansa viides kaksi minuuttia ja 1,5 sekuntia luokan kärkeä perässä. Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuun 3. päivä Kangasniemellä. Pesosen tallissa aika käytetään auton laittoon.

– Auton alustaan tehdään muutoksia ja koitetaan saada Toyota rauhallisemmaksi. Sitä kautta on tarkoitus saada enemmän luottoa autoon, Pesonen toteaa Jämsän kisan jälkeen.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala