Alavuden Urheiluautoilijat ry järjestää helmikuun 11 päivänä rallin F-cupin kauden avauskilpailun Tuuri-rallin nimellä.

– Vuoden 2023 kilpailukalenteriin haimme kategorian kolme rallin, eli perus neljän erikoiskokeen kilpailua, ja sitä rallia on tehty ja suunniteltu jo vuoden verran. Loppuvuodesta tuli kysely ja tarjottiin F-cupin osakilpailua järjestettäväksi, siihen tartuttiin Alavuden UA:n toimesta ja otimme haasteen vastaan. Alueen muut UA:t ovat mukana myös rallin järjestelyissä, kertoo rallissa turvallisuusjohtajana toimiva Mikko Myllymäki.

– Rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 57,7 kilometriä, Myllymäki laskee. Ralli alkaa lauantaina 11.2. klo 13.00. Ennakkoilmoittautumisen vaativassa F-cupissa ajetaan viidessä luokassa, ennakkotutustuttavissa eli nuotti luokassa sekä ilman ennakkotutustumista ajetaan eri luokissa. Nuotitus kilpailjoilla tapahtuu perjantaina 10.2. Kilpailussa on mukana myös lisäluokkia, jotka eivät ole cup-sarjassa mukana.

Kilpailukeskus Kyläkaupalla

Rallin kilpailukeskus, lähtö ja maali sijaitsee Suomen suurimalla kyläkaupalla Veljekset Keskisellä. Toisen erikoiskokeen jälkeen kilpailijat käyvät huoltoparkissa ihan kilpailukeskuksen läheisyydessä.

F-cup osakilpailut 2023:

11.2. Tuuri Ralli, Alavuden Urheiluautoilijat
11.3. Ilomantsi Ralli, Keski-Karjan Urheiluautoilijat
27.5. Mäntsälä Ralli, Mäntsälän Moottorikerho
16.9. Rantaralli Naantali, Naantalin Seudun Urheiluautoilijat
7.10. Orimattila Ralli, Orimattilan Urheiluautoilijat

Lisätietoja: Kilpailun tiedottaja Vesa Rauhala 0400 868029, vesa.rauhala63@gmail.com

Teksti: Vesa Rauhala
Kuva: Marko Kyöstilä