Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jonni Ruottunen vei voiton Mäntsälässä.

Kuva: Marko Kyöstilä

Ruottunen karkaamasa muilta yleisessä?

PR-Racingin Jonni Ruottunen (79) on yleisessä luokassa ainoa, joka on saalistanut pisteitä jokaisessa osakilpailussa. Tämän johdosta Volvo-pilotti on karannut peräti 24 pisteen johtoon. Seuraavina ovat tasapistein Markku Artjoki ja Juha Högström.

Yleisessä luokassa käytiin talvella tasaisia kilpailua. Avauskisan voitto meni Högströmille 11,1 sekunnin erolla Artjokeen. Hankasalmella korkeimmat pisteet vei kotiin Teemu Kuusinen, mutta vain 1,7 sekunnin erolla Ruottuseen.
Mäntsälässä Ruottunen seurasi muiden tekemisiä pari pätkää latoen sen jälkeen viisi pohja-aikaa putkeen voittaen kisan 23,9 sekunnilla. Ruottusen urakkaa Mäntsälässä helpotti Högströmin peruutus viime hetkellä, eikä Höge näin päässyt kotiteilleen puolustamaan sen hetkistä sarjajohtoon.

Laitilassa paljon jaossa
Ruottusen talvikausi meni yli odotusten. Jo Ilomantsissa saadut pisteet lämmittivät, mutta Hankasalmen lähes voitto maistui makealta. Tiedossa oli, että Ruottuselle sopii paremmin soratiet, spoorissa ajaminen. Tästä osoituksena oli viime syksyn Rantarallin yleisen luokan ylivoimainen voitto vain 2,3 sekuntia nuottiluokan voittajaa Joonas Lindroosille jääneenä.
– Talvikausi meni tosiaan hyvin, mutta pienillä asoilla olisi voinut mennä vieläkin paremmin. Laitilassa on tarkoitus tarkkailla ja polkea sitten lisää vauhtia, jos on tarve. Viime syksynä meni hienosti, yritetään samaa huomenna, summasi Ruottunen

 Viime vuoden mestari Artjoella on plakkarissa kakkosijat sekä talvi- että kesänavauksesta. Sekä keskeytys cupilaisten kolmannelta sijalta Hankasalmella.
Samoissa pisteissä olevalla Högströmillä on voitto ja Hankasalmen kolmas sija. Kotikisaan hän ei päässyt kovasta yrityksestä huolimatta ja joutui perumaan viime hetkellä.
Teemu Kuusinen keskeytti Mäntsälässä. Avauskisassa hän oli ongelmissa nelospätkällä, ilman tekniikkaongelmia olisi hän taistellut voitosta.

Ruottunen voi jo Laitilassa varmistaa mestaruuden, mutta siihen ei riitä pelkkä voitto, mutta sen jälkeen olisi paineet toisilla kilpailijoilla. Päätöskisassa silloin voiton pitäisi ottaa joku kolmikosta Artjoki, Högström ja Kuusinen saada Laitilastakin vähintään 23 pistettä, Kuusisen 24.
– Vaikka talven jälkeen Ilomantsin tulos tuntui tyydyttävältä, niin mestaruuden kannalta se on nollakisa, vahvisti Ruottunen. Joka tapauksessa Ruottusella on pieni etulyöntiasema loppukaudella.

 Sarjatilanne: