Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Hieman täsmennyksiä sääntöihin.

Kuva: Asko Saainen

Sääntökorjauksia ryhmiin F ja Pro 

AKK:n hallitus on tekniikan lajiryhmän esityksestä korjannut seuraavat virheellisiksi jääneet sääntökohdat ryhmiin F ja Pro F.

Ryhmät F ja Pro F, 2. Luokat ja vähimmäispainot
– Lisättiin painotaulukkoon sääntötekstistä pois jääneet minimipainot:

Syl.til. 2v/syl.   >2v/syl
1050cc 670kg 720kg
1450cc 800kg 840kg
1650cc 850kg 940kg
1850cc 920kg 990kg
2050cc 990kg 1040kg
2250cc 1030kg 1080kg
2550cc 1080kg 1140kg

Ryhmä F, 3.1. Moottori:
– Lisättiin sääntöön sääntötekstistä pois jäänyt auton alkuperäisen kaasuläpän käyttötavan salliminen. Tarkoitus oli, että autot, jotka siirtyy FIN R 2WD ryhmästä äffän puolelle, niin autolla voi sellaisenaan osallistua joko F-ryhmään tai Pro F ryhmään varusteidensa mukaisena. Sähköinen kaasuläppä on sallittu, mikäli se on autossa alkuperäisvaruste eikä siihen tehdä muutoksia. Mikäli kaasuläppä halutaan vaihtaa F-ryhmän sääntöjen mukaisesti, niin se on sallittua, mutta tällöin kaasuläpän ja kaasupolkimen välisen yhteyden tulee olla mekaaninen. Pro F ryhmässä myös sähköinen kaasuläppä on vapaa.

3.1.7 Alkuperäisen kaasupolkimen ja kuristinläpän välisen yhteyden voi korvata mekaanisella yhteydellä.

Mekaanisen yhteyden vivustot ja vaijerit saa valita vapaasti. Kaasupolkimen saa vaihtaa kohdan 3.6.6 mukaisesti.

Ryhmä F, 3.3 Pyöränripustus:
– Lisättiin sääntötekstistä pois jäänyt kohta, joka on ollut jo ennenkin säännössä. Pro F säännössä kohta on oikein:

3.3.1.


Etunapa ja olka-akseli voidaan vaihtaa toiseen, joka on peräisin vähintään saman akselimassan omaavasta sarjavalmisteisesta autosta. Jos automalliin on lisäluokiteltu vaihtoehtoiset navat, saa niitä käyttää.

Ryhmät F ja Pro F, 3.4 Kori:
– Lisättiin harrastajan pyytämä mahdollisuus käyttää ovissa sivutörmäyssuojana alkuperäisen sivutörmäysrakenteen lisänä FIA:n luokittelemaa turvavaahtoa. FIA:n luokittelema turvavaahto toimii energiaa sitovana elementtinä ja se kestää todistettavasti korkeita lämpötiloja. Tämä sääntö on salliva, eli vaahdon asentaminen ei edelleenkään ole pakollista ryhmässä F.

3.4.2:

Mikäli ei käytetä alkuperäistä oviverhoilua, voidaan ne korvata vähintään 1 mm paksulla alumiinilla, hiilikuidulla tai muulla huonosti syttyvällä materiaalilla. Kaiken muun verhoilun ja äänieristeet saa poistaa tai muuttaa. Hansikaslokeron saa poistaa. FIA luokiteltua turvavaahtoa (FIA tekninen lista 58) saa lisätä oviin ja istuimen ja oven väliselle alueelle. Suojien pinnoittaminen palonkestävällä kankaalla on sallittu. Istuimen pääntuen kohdalla oleva turvavaahto tulee kiinnittää pääntukeen ainoastaan tarranauhalla.

Kohdat on korjattu sähköiseen sääntökirjaan.

Lisätietoja tarvittaessa antaa tekniikan lajipäällikkö Iiro Palmi, iiro.palmi@autourheilu.fi

Tekniikan lajiryhmä