Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Kahdeksankertainen seniorimestari, Mr. Seniori, Kari Kytölä vauhdissa Ounipohjassa. Tavoitteena mestaruuden uusiminen.

Kuva: Marko Kyöstilä, JMK-Ralli 2020

Seniorimestari Kytölä hakee jo yhdeksättä mestaruutta

Pohjois-Hämeen UA:ta edustava Kari Kytölä on voittanut jo kahdeksan mestaruutta. Orivetinen lähtee jälleen ennakkosuosikkina jahtaamaan jo yhdeksättä mestaruutta.

F-Cupiin senioreita ilmoittautui 14, joista yhtä lukuun ottamatta kaikki ovat paikalla avauskisassa. Kari Kytölä lähtee ennakkosuosikkina jahtaamaan mestaruutta.
– Ennen kauden alkua miettii, viitsinkö enää lähteä, kun ikääkin on. Sitten kun pääsee lähemmäksi kauden alkua, niin pitäähän sitä lähteä puolustamaan mestaruutta, jutteli Kytölä.

Himoittua Kytölän päänahkaa lähtee hakemaan myös viime kauden hopeamitalisti Lasse Hirvijärvi. Samalla alkaa seinäjokisen 41 vuosi rallin parissa. Hirvijärvellä myös kartturi vaihtuu, kun viereen lähtee Eemi Salo.
– Kokemusta ei toisen polven edustajalla vielä paljon ole, mutta tämän kauden jälkeen uskon, että Eemi on jo liiankin kokenut, myhäilee vuoden 2014 mestari Hirvijärvi ja on varmasti oikeassa.

Viime kaudella neljänneksi loppupisteissä sijoittunut ja kaksi kertaa kolmanneksi ajanut Jarmo Pappa Mustonen lähtee hakemaan myös parannusta viime kauden sijoituksiin. Mustonen on senioreista kokenein, kun hän starttaa lauantaina Ilomantsissa, hän on kilpaillut jo seitsemällä vuosikymmenellä, vaikka ikää onkin vain 72 vuotta.
– Viime vuonna kehitimme autoa kisa kisalta ja jatkoimme kehittämistä vielä kauden jälkeenkin. Kyllä on kiva päästä taas kilpailemaan, innostunut Mustonen kehuu.

Mukana viime vuoden kärkikymmeniköstä ovat myös Esa Kohtamäki, Kai ”Luisu” Mäkelä, Pasi Laaksomaa ja Pauli Junttila.

 Ikätasoituksen laskeminen

Senioreissa jokaiselle kilpailijalle paitsi iäkkäimmälle lasketaan ikätasoitusta. Ilomantsissa ns. 0-mieheä toimii Pappa Mustonen. Jokaiselle muulle lasketaan ikätasoitusta seuraavan esimerkin myötä.

Pappa Mustonen on syntynyt 1948 ja Kari Kytölä vuonna 1960. Heidän ikäeronsa on siis 12 vuotta. Ilomantsissa ajetaan 85 EK-kilometriä. Ikähyvitys on 0,08 EK-kilometri. Eli 12x85x0,08. Tämä tekee minuutin 21,6 sekuntia. Tämän verran nopeampi pitää Kytölän Mustosta voittaakseen hänet.

Kytölää nuoremmille tilanne on tietenkin vieläkin haastavampi