Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jani Laaksonen hallitsi viime vuonna F-Rally Trophya, JOkohan onni kääntyy kotikulmilla?

Kuva: Marko Kyöstilä, Koillis-Savo Ralli 2020

Suomalainen johtaa F-Rally Trophya

F-Rally Trophyyn ilmoittautui peräti 14 kilpailijaa, joista F-Cupin pistetaistelussa on kahdeksan kisaajaa. V1600-luokassa on kuusi ja ”ryhmäpeleissä” vain kaksi. Sarjaykkösenä on Valkealan UA:n Roope Suomalainen, joka on ajanut ryhmäpelien voiton kummassakin osakilpailussa.

 Kun F-Rally Trophyssa pisteet lasketaan lähtijöiden mukaan, muuttaa se varsinkin ryhmäpeleissä ajavien Suomalaisen ja hallitsevan mestarin Mäntsälän MK:n Jan Laaksonen tilanteen tukalaksi. Vain toinen heistä saa pisteitä eli voittaja. Voittaja saa 10 pistettä. Kun taas V1600-luokassa voittaja nappaa 16,67 ja vielä kolmaskin saa 10 pistettä, jos kaikki kuusi starttaavat reitille.

 Tällä hetkellä tilanne on seuraava:

  1. Roope Suomalainen (11) 33
  2. Ismo Martiskainen (10)  20
  3. Jyri Räsänen (10) 16,67
  4. Ville Kantoluoma (10) 16,67
  5. Ville Mäntynen (10) 13,33
  6. Jani Laaksonen (11) 10

Eli Suomalainen pitää kärkipaikkansa, jos hän voittaa ja Laaksosen nousee voittaessaan vain 20 pisteeseen.

V1600-luokassa tilanne on siis selvästi parempi. Martiskaisella on tietenkin paras lähtökohta nousta kärkeen Suomalaisen jäädessä voitotta. Myös Räsäsellä, Kantoluomalla sekä vielä Mäntyselläkin on mahdollisuus nousta sarjaykkäseksi.

Onko nyt Laaksosen vuoro!

Suomalaisen ja Laaksonen yhteenottoa odotetaan mielenkiinnolla. Suomalainen on ajanut vakuuttavasti ja Suzuki on toiminut mallikkaasti. Laaksonen joutui keskeyttämään avauskisan, mutta toisessa osakilpailussa Hankasalmella hän ajoi kolme luokkapohjaa Suomalaisen kahta vastaan. Laaksosella on myös tällä kertaa kotietu puolellaan, mikä on varsin merkittävä etu ns. pimeässä kisassa.

Räsänen oli vahva Hankasalmella

V1600-luokan avauskisassa Ismo Martiskainen kuittasi korkeimmat pisteet ennen Ville Kantoluomaa. Vasta Hankasalmelta kautensa aloittanut Jyri Räsänen vei vakuuttavasti voiton. Kaks pohja-aikaa ajanut Ville Mäntynen oli toinen ennen kaimaansa Kantoluotoa