Miko Suvanto ja VAG Motorsport -tiimi ovat esiintyneet edukseen alkukaudella Nuorten Cupissa. Kevättauolla tiimin Seat Ibiza -kilpuri huollettiin läpikotaisin ja pientä kehitystyötäkin saatiin aikaiseksi ennen toukokuussa alkanutta kesäkautta.

Nuorten Cupia ajetaan perinteisen F-Cupin rallisarjan ohessa, jonka kesäkausi käynnistyi viime viikonloppuna Imatran ympäristön vaativilla sorateillä.

Kesän avauskisa kulki vauhdillisesti hyvin Miko Suvannon osalta, mutta aivan kilpailun loppumetreillä epäonni astui peliin mukaan.

– Ajolinjalla oli sellainen routaröykky ja auto kopsahti siihen aika kovaa. Tukivarret vääntyivät edestä, eikä autolla voinut enää ajaa. Kisa päättyi keskeytykseen, kun matkaa viimeisen EK:n maaliin oli enää vain 500 metriä, Suvanto harmitteli.

17-vuotias Turun UA:n kuljettaja keikkui läpi kisan nuorten luokan kärkikolmikossa, mutta tällä kertaa pistesarake ei saanut lisää täytettä. Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Suvannon sarjasijoitus on kolmas.

– Ajollisesti olen tyytyväinen kaikkiin muihin erikoiskokeisiin, mutta huoltotauon jälkeen ajettu nelospätkä ei sujunut yhtä hyvin kuin muut, Miko vertaili.

Seuraavan kerran Miko Suvanto kilpailee lähellä kotimaisemia, kun toukokuun viimeisenä viikonvaihteena (25.5.) ohjelmassa on Mad-Croc Länsirannikon Ralli.

Tulevaa SM-rallia Miko Suvanto odottaa innolla, vaikka hän ei nuotista ajakaan.

– Turun ympäristön soratiet ovat minulle oikein mieluisat. Viimeksi olen ajanut tässä SM-rallissa kaksi vuotta sitten, ja se oli mahtava päivä, Miko muistelee.

– Toivotaan taas hyvää meininkiä, että tulisi jälleen paljon ihmisiä katsomaan kisaa. Jos jollekin tulee mieleen jotain kysyttävää rallista, niin tulkaa vaan paikan päällä repäisemään hihasta!

Teksti: Jarno Saari
Kuva: Marko Kyöstilä