Miko Suvanto ja VAG Motorsport -tiimi aloittivat kisakauden positiivisissa tunnelmissa, kun Jämsän seudun lumisilta ralliteiltä lohkesi oman luokan toiseksi suurin palkintopotti.

Turun UA:ta edustava 17-vuotias Suvanto kilpailee tällä kaudella Nuorten Cupissa, jota ajetaan perinteisen F-Cupin rallisarjan ohessa. Nuorilla kuljettajilla kalustona on V1600-luokituksen kilpa-autot.

Suvanto ja kartanlukija Juha-Pekka Wikman aloittivat kisan mallikkaasti pohja-ajalla, mutta toisella erikoiskokeella tappiota kärkeen syntyi 19 sekuntia.

– Tosi hyvin kisa starttasi, mutta kakkospätkällä oli ylimääräistä ohjelmaa. Pätkan varrella joutui varomaan ja väistelemään kanssakilpailijoita, eikä ajorytmi ollut kovin hyvä, Miko kertasi.

Seat Ibizalla kilpaileva autokunta kavensi eron kärkeen alle 10 sekuntiin, mutta kisan lopulla aikaeroa ei ehtinyt enää ajaa kiinni. Luokan voittoon ajanut Veikka Koskinen oli maalissa 7,4 sekkaa nopeampi.

– Tämä oli paras suoritukseni uudella autolla, jonka vaihdoin viime syksynä. Kokemuksen karttuessa on kyytikin kohentunut. Ajollisesti tämä kilpuri on aika paljon erilainen edelliseen autoon verrattuna.

– Vauhdin puolesta ollaan tyytyväisiä avauskisan antiin, ja tästä jäi sopivasti nälkää seuraavaan kisaan, Miko Suvanto päätti.

F-Cupin seuraava osakilpailu koittaa Kangasniemellä 2. maaliskuuta.

Teksti Jarno Saari
Kuva: Sportkuvat