Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Talvikausi 2022 päättyy 12.3. Keski-Suomessa

Kuva: Marko Kyöstilä

Talvella ajetaan kaksi osakilpailua, 12.3. kurvaillaan Keski-Suomessa

F-Cupin osalta vuosi lähti liikkeelle varsin haastavissa merkeissä, kun sunnuntaina 9.1. saatiin tieto että kauden avaukseksi suunniteltu AVIS-rallia ei pystyt toteuttamaan. Tämä varsin ikävä uutinen asetti sarjan erittäin haastavaan tilanteeseen, onhan tällä aikataululla korvaavien kilpailujen löytäminen erittäin haasteellista. 

AKK:n Rallin Lajiryhmä aloitti eri vaihtoehtojen kartoittamisen välittömästi maanantaina 10.1., ennen kaikkea uuden kilpailujärjestäjän löytämiseksi, mutta myös tutkien vaihtoehtoja käyttää kalenterissa jo olevia kilpailuja mahdollisena korvaavana tapahtumana F-Cupin osakilpailuksi. Alusta asti oli selvää, että prioriteettina oli löytää uusi järjestäjä, joka pystyisi toteuttamaan täysin oman F-Cupin kilpailutapahtuman.

AKK-Motorsport ry voi tässä kohtaa kuitenkin helpotuksella todeta, että lajiryhmän aktiivinen selvitystyö on tuottanut hedelmää, ja uusi korvaava F-Cupin osakilpailujärjestäjä on löydetty. Koska tietyt yksityiskohdat pitää vielä varmistaa, kilpailun toteuttavaa seuraa ei voida vielä julkaista, mutta kilpailu tullaan toteuttamaan Keski-Suomessa lauantaina 12.3. F-Cupin toisena osakilpailuna.

AKK:n Ralli Lajipäällikkö Henrik Frank on huojentunut kun tieto uudesta osakilpailujärjestäjästä saatiin:

”Uutinen Valkealan kilpailun perumisesta oli shokki, joka aiheutti aikamoisen paineen tilanteen ratkaisemiseksi. F-Cup on erittäin tärkeä sarja niin liitolle, kuin sen markkinointiyhtiö AKK Sports Oy:lle, joten korvaavan kilpailun löytäminen oli todella tärkeää. 

Oli hienoa huomata, että kilpailun toteuttajaksi löytyi tällä aikataululla seura, joka oli heti valmis tarttumaan haasteeseen. On jopa aika mykistävää, että kilpailun organisaatio saatiin kasattua ja reitti luvitettua periaatteessa kahdessa päivässä. Se on hieno osoitus seuran sitoutumisesta, en voi kylliksi osoittaa arvoa sille! Lisäksi se on toki esimerkki siitä, mihin seuratoiminnalla parhaimmillaan pystytään, pyyteettömästi.

Vaikka muutos aiheutti haastavan tilanteen, löytyy siitä myös positiivisia tekijöitä. Nyt kauden avauksen siirtyminen antaa ennen kaikkea kilpailijoille aikaa kaluston ja yhteistyökumppani-asioiden valmisteluun mutta samalla myös sarjalle lisää aikaa markkinointiin ja viestintään.

Nyt toki henkilökohtaisesti toivon todella paljon, että kun tilanne saatiin ratkaistua näin hienosti, ja kilpailijoille tarjottua kaksi todella hienoa F-Cupin talvirallia, saataisiin mukaan mahdollisimman paljon kilpailijoita, ja sitä kautta turvattua myös järjestäjien toiminta.” 

F-Cup 2022 aloitetaan Kangasniemeltä 26.2. jolloin kilpaillaan perinteinen XX Kangasniemi Ralli.

Tarkemmat tiedot korvaavasta osakilpailusta julkaistaan viikon 3 aikana. Samalla julkaistaan tarvittavilta osin korjatut sarjasäännöt.

Lisätiedot: Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040-5349977