Turvaseurantalaitteiston käyttö on ollut tuttua Ralli SM -sarjasta ja Vetomies-kilpailusta jo useampien vuosien ajan, ja nyt tuo sama järjestelmä otetaan käyttöön myös F-Cupissa. 

Seurannan käyttöönottoa perusteena on ennen kaikkea järjestäjän työn helpottaminen ja samalla kilpailun turvallisen läpiviennin tehostaminen. 

Jonkin verran on  vastaanotettu palautetta harrastajien piiristä nousevista kuluista, ja on toki totta että seurannan käyttöönotolla on pieni vaikutus osakilpailujen osallistumismaksuihin. Vaatiihan järjestelmä aina kilpailukohtaisesti pohjatyötä järjestelmän ylläpidolta, sekä samalla henkilön kilpailupaikalla huolehtimaan laitteiden jakelusta ja toimivuudesta kilpailun aikana. 

Vastapainona järjestäjän työ kilpailun johtamisessa helpottuu merkittävästi ja kilpailun turvallinen toteutus tehostuu. Samalla myös kilpailijoille tarjotaan avoin seuranta, josta kilpailijoiden, yleisön ja yhteistyökumppanien on aikaisempaa helpompi seurata kilpailun kulkua reaaliajassa.

Ralli SM-sarjasta saatujen kokemusten perusteella nykyistä seurantajärjestelmää on kehitetty nyt kahden kauden ajan, ja sen toimivuus on parantunut huomattavasti, ja näin se tarjoaa järjestäjille tärkeän työkalun esim. johtokeskustyöskentelyyn ja kommunikointiin kilpailijoiden kanssa mahdollisissa vaara- ja onnettomuustilanteissa. Näin ollen lisääntynyt turvallisuus heijastuu myös kilpailijoiden turvallisuuteen kilpailun suorituksessa. Samoilla seurantalaitteilla toteutetaan myös ennakkotutustumisajan valvonta, joka osaltaan myös helpottaa järjestäjän työtä kilpailujen toteutuksessa.

Seurantalaitteet jaetaan kilpailijoille aina ennakkotutustumiseen ilmoittautumisen ja asiapapereiden tarkastuksen yhteydessä. Ohjeet järjestelmän käyttöön toimitetaan kilpailijoille aina kilpailija-ohjeen julkaisun yhteydessä.

Lisätiedot: 

F-Cupin sarjavastaava Kai Tarkiainen, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040 8466 677

Lajipäällikkö Henrik Frank, etunimi.sukunimi@autourheilu.fi, 040 5349977

Kuva: Marko Kyöstilä