Yleisen kärkimies Jani Laaksonen on luokkansa ykkönen joka kisassa. (Kuva Timo Uimi)

F-Cupin yleisessä luokassa neljän ajetun osakilpailun jälkeen ei kukaan ole lähelläkään maksipisteitä. Osittain se johtuu siitä, kun luokissa on ollut vähän osallistujia ja osittain, että keskeytyksiä on ollut paljon.

Cupin ykkösenä on Mäntsälän MK:n Jani Laaksonen, joka piiskannut VW Polon joka kerta luokkavoittoon. Laaksonen ongelma on ollut, ettei luokassa ole ollut tarpeeksi osallistujia, jotta hän olisi saanut maksipisteet. Nyt hän hävinnyt siinä 28 pistettä ja toiseksi Pololla on kova työ ottaa yleiskilpailuvoittoja. Ruovedellä pistesaalis ei juurikaan pääse luokkavoitolla kasvamaan, mutta se antaa mahdollisesti paremman lähtökohdan päätöskisaan, kun vie muilta pisteitä.

Haastaja n:o 1 Jonni Ruottunen (Timo Honkala)
Haastaja n:o 2 Iiro Litjo (Timo Honkala)

Kauden kaadolla aloittanut PR-Racingin Jonni Ruottunen pääsi Laaksosen tuntumaan voitettuaan kummankin sorakisan. Eroa kärkeen on enää kolme pistettä. Volvo-pilotti nousee voittaessaan peräti 112 pisteeseen.

Kolmantena on Kyrön Seudun UA:n Iiro Litjo vain kahden pisteen päässä Ruottusesta. Myös Litjon avauskisa päättyi keskeytykseen, joten hän nousisi voitolla 110 pisteeseen.

Vaikka Laaksonen on nyt kärjessä, niin Ruottusella ja Litjolla on paremmat mahdollisuudet mestaruuteen. Mutta eipä mennä asioiden edelle. Kovin monella muullakin on mahdollisuudet vaikkapa mestariksi, jos Fortuna on suosiollinen.

Pistetilanne 4/6