Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Sarjakolmonen Markus Hellström mielii mitalia kauden päätöskisassa.

Kuva: Tommi Jalava

Hellström – Järvi mitalitaistelussa F-Cupin finaalissa

Kansallinen F-cup huipentuu alkavana viikonloppuna Orimattilassa paikallisen UA:n 40-vuotisjuhlakilpailuna. Markus ja Tapsa lähtevät sarjan finaaliin kolmannelta sijalta ja tavoitteena on taistella mahdollisimman kirkas mitali kauden kruunuksi. Valmistautuminen Laitilan jälkeen on sujunut mukavasti ja tällä kertaa eivät viime hetken korjailut ole aiheuttaneet ylimääräistä jännitystä, kuten viime rallia ennen poikkeuksellisesti tapahtui. Kilpailussa ajetaan seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 68 kilometriä.

–Tulee mielenkiintoinen päivä lauantaina, kun nuottiluokassa käydään kova mitalitaistelu syksyisessä säässä. Renkaiden toimivuus kylmässä ja mahdollisesti sateisessa kelissä tulee näyttelemään oman roolinsa tässä rallissa. Tämä on viimeinen ralli nykyisillä säännöillä, joten hieman jäähyväisfiilis on ennen kilpailua. Olemme saaneet hyvän valmistautumisen, kun päätimme olla ottamatta riskiä ja jätimme Vetomiehen tällä kertaa välistä, sanoi Markus ennen nuotituksen alkamista.

Orimattilan rallin järjestäjät ovat panostaneet kilpailuun, kun se piti olla järjestää ensimmäisen kerran jo vuoden 2020 toukokuussa, mutta peruuntui pandemian takia. Heille, katsojille sekä kilpailijoille on hienoa, että vielä lokakuun puolivälissä saadaan arvosarjan ralli ajaa kunnon yleisökilpailuna. Penkalle onkin odotettavissa rallifaneja runsain joukoin.

Kirjoittanut: Tero Nättiaho

Lue myös ralli-info:

https://www.f-cup.fi/f-cup-2021-paatokseen-orimattilassa/