Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Ilomantsissa ja Mäntsälässä yleiskilpailun voittanut Juuso Jorvalalle on mestaruus melkein näpeissä.

Kuva: Marko Kyöstilä

Jorvalalle riittää pistekin varmistamaaan junnumestaruuden

Juuso Jorvalalle riittää yksi lisäpiste, mikä tarkoittaa minimissään sijoittumista neljän parhaan yleiskilpailussa ja luokassaan kolmen parhaan joukkoon päätöskisassa Orimattilassa, varmistaakseen juniorien F-Cupin mestaruuden. Ainoa uhkaaja Jaakko Lahtinen on pakkovoiton edessä, mikä muu sija ei nosta häntä mestariksi.

Juuso Jorvala
Juuso Jorvalalla oli jo Laitilassa mahdollisuus varmistaa mestaruus, mutta se jäi pisteestä kiinni. Toki tuokin tulos riittää, ellei Jaakko Lahtinen voita yleiskilpailua. Hopean Jorvala on jo varmistanut.

Jaakko Lahtinen
Lahtinen on sarjassa kolmantena, mutta espoolainen saa kaikki Orimattilasta hankkimansa hyväkseen. Voittaakseen mestaruuden hänen on siis voitettava, eikä Jorvala saa saada lisäpistettä. Hopean varmistamiseksi Lahtisen tulee saada 21 pistettä lisää. Se tarkoittaa yleiskilpailun neljättä sijaa. Yleiskilpailun viides sijakin riittää, jos luokkasijoitus pykälän parempi.

Jarmo Vesterinen
Sarjakolmonen Jarmo Vesterinen on kerännyt pisteitä kaikista osakilpailuista. Pistesaaliit ovat kuitenkin olleet 24 pisteen 19 pisteen välillä. Voitolla hän nousisi 94 pisteeseen, mikä tietäisi ainakin pronssia. Imatralainen voi siis enimmillään hankkia 11 lisäpistettä. Jos lisäpisteitä ei tule, voi hän jäädä ilman mitalia.

Lauri Mäkelä
Sarjanelosella Lauri Mäkelällä on hyvin samantapainen tilanne kuin Vesterisellä, pisteitä on vain 13 pistettä vähemmän. Mäkelä voi voitolla ottaa 14 pistettä lisää ja nousta 84 pisteeseen. Sillä voi napsahtaa pronssi taskuun, ellei Vesterinen saa lisäpisteitä. Lisäksi Jousi ei sijoittua viiden parhaan joukkoon, eikä Litjo kolmen parhaan joukkoon.

Niko Jousi
Sarjaviitosella Niko Jousella on pisteitä kolmesta osakilpailusta, joten hän voi voitolla nousta 62 pisteestä 92 pisteeseen. Sillä pistemäärällä hän voi olla hopeamitalisti, ellei Lahtinen ole viiden joukkoon yleiskilpailussa tai yk:n kuudesja luokkansa neljäsi. Pronssille voi Jousi nousta ajamalla viidenneksi, jos eivät Vesterinen ja Mäkelä kartuta lisäpisteitä tarpeeksi, eikä Iiro Litjo neljättä sijaa paremmin.

Iiro Litjo
Jorvalan tapaan kaksi kertaa osakilpailusta korkeimmat pisteet napannut sarjakuutonen Iiro Litjo voi vielä voittamalla nousta hopealle. Litjon voittaessa Vesterinen ei saa sijoittua kakkoseksi, eikä Lahtinen viidettä/kuudetta sijaa paremmin. Eli ei edes kolmas voittokaan takaa varmaa mitalia, mutta edelleen mitalimahdollisuudet ovat hyvät.

Mikko Vahanne
Vielä seitsemäntenäkin oleva Mikko Vahanne voi yllätysvoitolla nousta pronssille, mutta silloin eivät Lahtinen, Mäkelä, Jousi eikä Litjokaan saa saada pisteitä. Eli se oli jättiyllätys.

Pisteitä ovat hakemassa myös Eetu Kainulainen ja Sami Laurila, jotka olivat hyvässä iskussa Laitilassa.

 Lue myös

F-Cup 2021 päätökseen Orimattilassa