Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Karkaako Kari Kytölä jälleen mestariksi.

Kuva: Marko Kyöstilä

Kytölä tähyilee jo yhdeksättä seniorimestaruutta

Kari Kytölä tavoittelee jo yhdeksättä seniorimestaruutta, mutta helpolla se ei tule, sillä kaksikko Pauli Junttila – Lasse Hirvijärvi ovat lähietäisyydellä. Teoreettiset mahdollisuudet ovat lisäksi Jarmo Mustosella, Esa Kohtamäellä ja vieläpä Aimo Jaakkolallakin.

Kari Kytölä
Sarjakärjen Kari Kytölän kausi alkoi keskeytyksellä, mutta sen jälkeen hän on ollut kerran kakkonen ja voittanut kaksi viimeisintä osakilpailua. Kytölä voi varmistaa yhdeksännen mestaruutensa voittamalla tai ajamalla kakkoseksi. Kolmas sijakin riittää siinä tapauksessa, että Pauli Junttila ei voita. Neljäs sijakin riittää, jos Lasse Hirvijärvi ei voita.

Pauli Junttila
Sarjakakkosena oleva Pauli Junttila ajoi voittoon talvikauden toisessa osakilpailussa Hankasalmella. Junttila voi nousta mestariksi voittamalla kisan, mutta Kytölä ei saa sijoittua silloin kahden parhaan joukkoon tai kolmanneksi siten, että heidän välissään on pikkuluokan auto. Hopeataistelussa Junttilan pitää lyödä Hirvijärvi.

Lasse Hirvijärvi
Vuoden 2014 seniorimestari Lasse Hirvijärvi on Cupissa kolmantena. Hirvijärvi voi nousta mestariksi, mutta se vaatii muiden apua. Hirvijärven olisi voitettava, eikä Kytölä sai olla kolmen parhaan joukossa. Neljäs sijakin riittäisi Kytölälle, jos hän olisi samalla luokkansa kolmas. Hopea taistelussa Hirvijärvelle riittää Junttilan lyöminen.

Jarmo Mustonen
Sarjan ikäpresidentti Jarmo ”Pappa” Mustonen täyttää ensi viikolla 73 vuotta. Onnea meidän kaikkien puolesta Papalle! Onnea Mustonen tarvitsee myös roppakaupalla voittaakseen mestaruuden. Mutta teoriassa se on mahdollista. Jos kolmikko Kytölä, Junttila ja Hirvijärvi eivät tule maaliin ja Mustonen voittaa, niin hän on mestari. Kakkossijakin riittää siinä tapauksessa, että Esa Kohtamäki ei voita.Mustosella on myös mahdollisuus hopeaan, mutta siinäkin tapauksessa apuja pitää tulla Junttilalta ja Hirvijärveltä.

Esa Kohtamäki
Sarjaviitosella Esa Kohtamäellä on piste vähemmän kuin Mustosella, joten samat jutut pitävät hänen kohdalaan niin mestaruus- kuin mitalitaistelussa.

Aimo Jaakkola
Nipin napin ulosajon Laitilassa välttänyt Aimo Jaakkola on myös mestarikandidaatti. Hänen pitää voittaa Orimattilassa saavuttaakseen Kytölä, eivätkä niin Kytölä, Junttila kuin Hirvijärvikään saa saada lisäpisteitä. Mestaruus- ja mitalimahdollisuudet teoriassa ovat, käytännössä eivät näytä ainakaan hyviltä.

Lue myös

F-Cup 2021 päätökseen Orimattilassa