Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Pekka Karjalainen on vahvin suosikki nelikoiden hopealle.

Kuva: Marko Kyöstilä

Jaakko Lavio nelivetoisten mestari – muut mitalit jakamatta

Jaakko Lavio oli tänä nelivedossa täysin ylivoimainen nappaamalla korkeimmat pisteet kaikista osakilpailuista ja olemalla samalla cupilaisten nopein jokaisella erikoiskokeella. Tämän takia hän on mestari jo ennen päätöskilpailua. Hienoa kilpailuhenkeä osoittaen jämsäläinen on mukana vielä päätösosakilpailussa Orimattilassa. Nyt keskitytään muihin mitalikandidaatteihin.

Jarmo Honkanen
Sarjakakkosella Jarmo Honkasella on pisteitä jokaisesta osakilpailusta, tästä johtuen hän voi enimmillään saada kuusi pistettä lisää voittaessaan luokan. Tämä nostaisi hänet 64 pisteeseen. Tämäkään ei riittäisi mitaleille, jos Pekka Karjalainen ajaa maaliin ja Timo Partanen sijoittuu kakkoseksi. Jos puolestaan kummankin sekä Karjalaisen että Partasen matka jää kesken on Honkanen F-Cupin kakkonen.

Pekka Karjalainen
Sarjakolmonen Karjalaisella on parhaat saumat ottaa viime vuoden tapaan hopea. Kolmas sija luokassa takaa sen hänelle. Maalin tulokin riittää, jos Partanen ei voita luokkaa.

Timo Partanen
Sarjassa neljäntenä oleva Timo Partanen oli viime vuonna kolmas ja saman sijoituksen varmistaakseen hänen pitää ajaa kakkoseksi Honkasen voittaessa. Hopeasaumakin hänellä on.

Lavion ylivoima on sen verran musertavaa, että ilman haaveria, hän on suurin voittajasuosikki myös tässä kisassa.  Keskeytykset voivat sekoittaa pakan monellakin tapaa.

Oman mielenkiintoisen panoksen tuo kisaan myös viime vuoden mestarin Juha Koljosen ja tämän vuoden mestarin Jaakko Lavion kohtaaminen.

Lue myös ralli-info