Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Jaakko Ollikkala on varmistanut jo hopean, mutta Orimattilaan mies kullan kiilto silmissään.

Kuva: Marko Kyöstilä

Ollikkala ja Hanhisuanto Nuotin mestaruusjahdissa

Nuotin mestaruustaistelu huipentuu Jaakko Ollikkalan ja Ville Hanhisuannon kaksintaisteluun. Ville Hanhisuannolla on mestaruus omissa käsissä. Jos Hanhisuanto voittaa päätöskilpailun ja on toinen, on hän mestari. Ollikkalalla on kuitenkin kasassa pisteitä sen verran, että hän mestari, ellei Hanhisuanto ole kuuden joukossa.

Jaakko Ollikkala
Sarjaykkönen Jaakko Ollikkala siirtyi BMW M3:n rattiin kauden kynnyksellä. Heti alusta alkaen tulokset ovat olleet erinomaisia, vauhti on kasvanut kisa kisalta. Kauden saldo on kaksi kakkostilaa ja kaksi kolmatta sijaa. Pisteitä on kasassa jo 102 ja se on varmaa, että ainakin hopeamitali lähtee Pohjanmaalle. Sen hän saa lisäämättä pisteitä, jos Hanhisuanto jää kuudenneksi tai huonommin. Mestaruuteen saavuttaakseen on Ollikkalan voitettava, eikä Hanhisuanto saa sijoittua kolmatta sijaa paremmaksi. Jos Ollikkala on kakkonen, niin Hanhisuanto saa olla korkeintaan neljäs. Ollikkalan ollessa kolmas, pitää Hanhisuannon jäädä viidenneksi tai sen alle.

 Ville Hanhisuanto
Sarjakakkonen Ville Hanhisuanto otti korkeimmat pisteet Laitilasta ja ne ovat erittäin tärkeitä mestaruustaistelussa. Jos Hanhisuanto voittaa tai on kakkonen, hän varmistaa mestaruuden. Hän voi nousta mestariksi kolmannellakin sijalla, jos Ollikkala ei voita. Jos Ollikkala ei kasvata pistepottiaan, Hanhisuannolle riittää viideskin tai jopa kuudeskin tila, mikäli luokkasijoitus on parempi kuin yleiskilpailusijoitus.
Hopean varmistamiseksi riittää Hanhisuannolle kahdeksan sija.

Markus Hellström
Kaksinkertainen nuottiluokan hopeamitalisti ja sarjakolmonen Markus Hellström tavoittelee kolmatta hopeamitalia. Hän tarvitsee siihen vähintään neljännen sijan, jos Hanhisuanto jää pisteittä, eikä Max Karhapää saa silloin voittaa.
Pronssi varmistuu, jos Hellström on kolmas. Toki pronssi mahdollinen paljon huonommalakin sijoitukselle.

Max Karhapää
Sarjanelosena oleva Max Karhapää ajoi kolmessa ensimmäisessä kisassa luokkansa kakkoseksi, kakkossija olisi ollut tarjolla myös Laitilassa, missä ulosajo vei liikaa aikaa. Karhapää voi ottaa vielä vaikka hopean, mutta se vaatii täydellistä onnistumista. Hänen pitää voittaa tai olla kakkonen, että nousee vähintään tasapisteisiin Hanhisuannon kanssa. Tämä riittää, jos Hanhisuanto jää pisteittä. Sekään ei ole vielä tae hopeaan, sillä Karhapään voittaessa, Hellström ei saa olla neljättä sijaa korkeammalla.

Pronssista Karhapää taistelee lähinnä Hellströmin kanssa. Jos Hellström ei lisää pisteitään, pitää Karhapään sijoittua vähintään kolmanneksi.

Marko Haapsaari
Vuoden 2019 mestarin Marko Haapsaaren kausi ei ole ollut täysosuma. Pisteitä on tullut tasaisesti mutta huippusijoitukset puuttuvat. Hänellä on silti pienen pieni sauma pronssimitaliin. Hänen on voitettava Orimattilassa. Silloin Hellström ei saa lisätä yhtään pistettä, eikä Karhapää saa olla neljättä sijaa paremmin.

Lue ralli-info

F-Cup 2021 päätökseen Orimattilassa