Kytölä_Kari_JMK-ralli_2020

Hallitseva mestari Markku Artjoki hakee tuplaa.

Kuva: Timo Honkala

Ruottunen ja Artjoki ratkaisevat yleisen mestaruuden

Kun F-Cupin yleisen neljä osakilpailua on ajettu, niin joka kerralla ovat korkeimmat pisteet menneet eri kuljettajille, mikä osoittaa kuinka kova kilpailu luokassa on. Vaikka Jonni Ruottunen on Cupin kärjessä selvällä erolla, niin luokan hän on ainoa, joka on kerännyt pisteitä jokaisesta osakilpailusta. Markku Artjoki on 22 pisteen takaa-ajoasemassa, mutta voi laskea kaikki saamansa pisteet hyväkseen. Eli mestaruudesta taistelevat vuoden 2016 A-juniorimestari Ruottunen ja hallitseva yleisen mestari Markku Artjoki.

Jonni Ruottunen
Talviolosuhteita ”vieroksuva” Ruottunen sai tämän kauden Cupille hienon alun ja voitto Mäntsälässä nosti hänet Cupin kärkeen. Niin hyvältä kuin 21 pistettä avauskisasta tuntui, niin niillä ei mestaruustaistelussa pitkälle pötkitä. Varmistaakseen mestaruuden Ruottusen on voitettava Artjoki. Se on pelin juoni. Hopea on kuitenkin jo varma.

Markku Artjoki
Avauskisassa kakkoseksi ajanut Artjoki keskeytti toisen osakilpailun ja putosi pahasi sarjataulukossa, mutta kesän kaksi luokkavoittoa ja yleiskilpailun sijat kaksi ja voitto nostivat hänet Ruottusen ainoaksi haastajaksi. Artjoen on voitettava Ruottunen ja sijoituttava vähintään kolmanneksi (neljäs sijakin riittää, jos joku ison luokan auto on nopeampi). Kolmas sija vaaditaan hopean saamiseksi, jos Teemu Kuusinen voittaa. Pronssiin riittää pelkkä maalintulo.

Teemu Kuusinen
Hankasalmella korkeimmat pisteet vei Teemu Kuusinen ja hän olikin talvikauden jälkeen Cupin kakkosena vain pisteen päässä kärjestä. Mäntsälän keskeytys ja Laitilan neljäs sija pudottivat hänet mestaruustaistelusta. Hopeasta hän taistelee Artjokea vastaan. Jos Kuusinen voittaa, jos Artjoki sijoittuu neljänneksi tai huonommin. Eli Kuusisen pitää saada 11 pistettä enemmän kuin Artjoki, että hän saisi hopean. Pronssin varmistamiseksi hänen on sijoituttava vähintään sijalle 9., sekin voi tuoda hopean, jos Artjoki jää pisteittä.

Juha Högström
Kaksinkertainen F-Cupin mestari Juha Högström sai kaudelle unelma alun. Voitto Ilomantsista ja kolmanneksi korkeimmat pisteet Hankasalmelta takasivat hänelle piikkipaikan talvikauden jälkeen. Sen lisäksi oli edessä kaksi ns. kotikisaa toinen Mäntsälässä ja toinen nyt ajettava Orimattila Ralli. Toisin kuitenkin kävi, sekä Mäntsälä ja Laitila jäivät väliin tekniikkahuolien vuoksi, eikä parempi alku ollut Orimattilaankaan. Högström joutuu turvautumaan laina-Starlettiin, jolla hän ehti ajamaan vain lyhyen testin.
Mitalimahdollisuus Högströmillä on kuitenkin aina hopeaan asti. Se vaatisi voittoa ja Artjoen pisteittä jäämistä. Voittokaan ei tuo varmaa mitalia, sillä Kuusinen nousee hänen edelleen yhdeksännellä sijalla. Pronssiin riittää neljäskin sija, jos Kuusinen jää pisteittä, eikä Mika Ruohio ole vähintään kakkonen.

Mika Ruohio
Sarjaviitonen nousi Laitilan kolmannella sijalla taistelemaan pronssista. Jos Kuusinen jää pisteittä, niin Ruohion pitää sijoittua vähintään toiseksi ja toivoa, ettei Högström voita.

Lue myös ralli-info

F-Cup 2021 päätökseen Orimattilassa