F-Cup tarjoaa hienon kuuden kilpailun kattauksen kaudella 2022. Kilpailuista kaksi ajetaan talvella ja neljä sorakelillä. F-Cupin mestaruuksista taistellaan viidessä eri kategoriassa ja lisäksi F-Rally Trophyssa. Jokaisessa F-Cupin kategoriassa on viisi eri luokkaa.

Osakilpailuja Joensuusta Raisioon

F-Cup 2022 alkaa poikkeuksellisen myöhään, sillä avauskilpailu siirtyi Valkealan UA:n AVIS-rallin peruutuksen myötä Kangasniemelle. Kangasniemi Ralli ajetaan 26.2.2022. Kausi päättyy Heinolaan 8.10.2022.

XX Kangasniemi Ralli 26.2.2022

Kangasniemi Ralli juhlii samalla 20. ralliaan. Etelä-Savon Kangasniemi muuttuu aina kisan aikana ”Ralli-kaupungiksi”. Se näkyy paikan päällä joka paikassa. Kangasniemellä löytyy kokemusta F-Cupin järjestelyistä jo pitkältä ajalta. Kangasniemi on hyvää paikka aloittaa kausi. Tarjolla on 6 erikoiskoetta yhteismitaltaan lähes 70 kilometriä.

TGS Ralli 12.3.2022 Korpilahti

Lyhyellä valmistautumisella järjestetään Valkealan UA:n peruuttaman rallin tilalle Ralli Keski-Suomessa. Nopean aikataulun johdosta ei ELY:n ohjeiden mukaan voi erikoiskokeita sulkea valtion teillä. Niinpä neljän erikoiskokeen reitin EK-kilometri määräksi jää noin 50. Sillä kilometrimäärällä saadaan kilpailijat varmasti nopeusjärjestykseen.

Raisio Ralli 28.5.2022

Sorakausi aloitetaan Varsinais-Suomesta. Se on hyvä paikka aloittaa sorakisat. Kimurantit ja hyväpintaiset Länsirannikon tiet ovat lähes takuuvarmasti jo roudattomat.

Itäralli 11.6.2022 Joensuu

Läntisimmän osakilpailun jälkeen siirrytään Cupin itäisimpään osakilpailuun Joensuun Pohjois-Karjalaan. Yksi maamme klassikkokilpailuista kutsuu F-Cupin kilpailijat erittäin vaativille teille. Vaaramaisemissa ajettava kilpailussa on vauhdikkaat ja paljon korkeuseroja.

Pohjois-Häme Ralli 3.9.2022 Ruovesi

Keskikesän tauon jälkeen ja Vetomies-kisan jälkeen siirrytään sitten Pohjois-Hämeeseen Ruovedelle pitkän tauon jälkeen. Ruovesihän kuuluu Pirkanmaan maakuntaan ja on valtatie 66 varrella.

Jari-Pekka Ralli 8.10.2022 Heinola

Kausi päättyy Päijät-Hämeen maakunnassa. Heinolan UA:lla rallikoneisto on taatusti ajantasalla, sillä seura on järjestänyt rallin per vuosi jo pitkään. Kokeneissa käsissä ratkaistaan mestaruudet.

Samat mestaruudet, luokkia vai enemmän

F-Cupin mestaruudet jaetaan viime vuoden tapaan viidessä eri kategoriassa; Nuotti, Neliveto, Yleinen, Seniorit ja Juniorit. Sen lisäksi ajetaan F-Rally Trophyn mestaruudesta. Trophyn säännöt pysyivät muuttumattomia.

F-Cupin jokaisessa kategoriassa on viisi luokkaa. Tämä luokkajako perustuu kyselyiden ja uusien F-ryhmän tekniikkasääntöjen muutosten takia. Jaossa on pyritty takamaan tasapuoliset mahdollisuudet mestaruuteen useamman luokan autolla.

Lue lisää

Pistelasku luokkapainotteinen

Pistelaskun painopistettä on muutettu yleiskilpailua suosivasta luokkapainotteiseksi. Kun viime vuonna yleiskilpailusta sai pisteitä 20, 18, 16, 14, 12, 11, 10… jne. Nyt vain viisi parasta saavat yleiskilpailun perusteella 5, 4, 3, 2 ja 1 niin F- kuin F Pro-ryhmässä

Viime kaudella luokkapisteet menivät 10,9,8..jne. Nyt, jos luokassa on vähintään kolme lähtijää pisteet menevät 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 3, 2 ja 1. Jos luokassa lähtijöitä on kaksi tai vähemmän pisteet menevät 18 ja 15.

Seurantalaitteet

F-Cupissa käytetään SM-ralleista ja Vetomies-kisasta tuttua gps-seurantaa. Tämä tietenkin tuo hieman lisäkustannuksia, mutta samalla tuo kilpailun järjestäjälle hyvät mahdollisuudet seurata kisaa. Tämä on myös osa kilpailijan oikeusturvaa. Järjestäjä saa poikkeustilanteissa paremman arvion mm. laskettaessa laskennallisia aikoja. Toki tämä on yleisölle mukava tapa seurata väliaikoja ja missä kilpailija kulloinkin menee. Myös huolto pystyy hyödyntämän seurannan.

TV-lähetykset

TV-tuotanto toteutetaan samalla kaavalla kuin viime vuonna. Varsinainen rallin TV-kanavalta C-Morelta lähetetään jokaisesta osakilpailusta 45 minuutin kooste ja kauden päätteeksi kooste vielä MTV3:lta.

Lue lisää

Ilmoittautuminen avauskisaan XX Kangasniemi Ralliin päättyy 15.2.2022. Kilpailijan pitää ilmoittautua myös F-Cupiin samaan hetkeen mennessä saadakseen avauskilpailusta pisteitä. Pisteitä ei voi saada taannehtivasti. Viimeinen ilmoittautumismahdollisuus on ti 17.5.2022 klo 21. Toki silloin ei voi saada talven pisteitä hyväkseen.

Tervetuloa F-Cupiin 2022